بیماری خرید کتاب

همه ی ما بیماریم :

اگر شما هم عاشق کتاب هستیدو مانند من از آن دسته افراد بودید که کتاب های بسیاری می خریدید یا دانلود میکردید و نمی خواندید !  کتاب هایتان مدت ها در گوشه ی اتاقتان می ماند، با جرات می گویم این بخش برای شماست . این رفتار خودش یک نوع بیماری است .

تصور می کنید چنین افرادی در ایران کم هستند؟

میدانید میزان مطالعه در کشور ما چقدراست ؟ میدانید سرانه مطالعه در جهان چقدر است ؟

میزان مطالعه در ایران آمار بسیار دقیقی دارد ! عددی که بیان می شود عددی است بین ۲ تا ۷۹ !

به گزارش لیزنا،که چند سال پيش اعلام شد سرانه مطالعه در ايران ۲ دقيقه در سال است! همان زمان دبير کل نهاد کتابخانه هاي عمومي اعلام کرد که خیر اینطور نیست و آمار مطالعه در ايران ۷۹ دقيقه در روز است!

۲ دقیقه درسال و ۷۹ دقیقه در روز ؟ اختلاف این قدر زیاد ؟

خب کیفیت آمار در کشور ما موردی است که بحث در رابطه با آن به این کتاب مربوط نمی شود. اما نکته ی جالب اینجاست که آسمان همه جای دنیا همین رنگ است! تصور نداشته باشید همه ی آمار ها راجع به سرانه مطالعه در کشورهای جهان صحیح هستند. برای مثال نمونه ای از آمار های جهانی را در جدول زیر می توانید ببینید

رتبه بندی سرانه مطالعه کتاب از مراکز بین المللی مطالعات گذراندن وقت در ۲۰۱۰
فنلاند ۴۴دقیقه
نروژ ۳۹دقیقه
استونی ۳۶دقیقه
آلمان ۳۴دقیقه
هلند ۳۱دقیقه
لتونی ۲۶دقیقه
لهستان ۲۵دقیقه
اسلونی ۲۲دقیقه
بلژیک ۲۱دقیقه
انگلیس ۲۱دقیقه
فرانسه ۲۰دقیقه
ژاپن ۱۷دقیقه
ایتالیا ۱۶دقیقه

 

رتبه بندی سرانه مطالعه کتاب نشریات و…در برخی کشورهای جهان درسال۲۰۱۵
هند ۱۱۲ دقیقه
ژاپن ۹۲ دقیقه
چین ۷۴ دقیقه
انگلیسی ۶۸ دقیقه
فرانسه ۶۷ دقیقه
آمریکا ۶۵ دقیقه
روسیه ۶۱ دقیقه
سوئد ۵۸ دقیقه
ترکیه ۵۰ دقیقه
مالزی ۴۸ دقیقه
ایتالیا ۴۷ دقیقه
…. ….
ایران ۱۳ دقیقه

 

حالا معلوم نیست چطور هند که در سال ۲۰۱۰ جزء ۲۰ کشور اول هم نبود به یک باره به رتبه اول رسید در طی ۵ سال! و چگونه شد که درفنلاند به یک باره مردمانش تصمیم گرفتند در این ۵ سال کتاب نخوانند را من نمیدانم. اما واقعا به این آمار ها در هیچ جای دنیا نمی شود اعتماد کرد .

اما در ایران بعد ازآن اختلاف فاحش اعلام شد که سرانه مطالعه در ایران را که گفته اند ۷۹ دقیقه در روز با محاسبه خواندن قرآن و ادعیه و نشریات بوده است و بعد از آن هم به این صورت بیان کردند که :

سرانه  مطالعه ۷۵ دقيقه و ۳۴ ثانيه محاسبه شده که ۱۵ دقيقه و ۱۷ ثانيه مربوط به کتاب، ۲۱ دقيقه و ۳۱ ثانيه براي قرآن و ادعيه، ۳۲ دقيقه و ۳۶ ثانيه روزنامه  و پنج دقيقه و ۴۲ ثانيه به نشريه خواني اختصاص پيدا کرده است که هر دو فضاي مجازي و فيزيکي را شامل مي شود.

طبق این آمار یعنی حدودا روزی ۲۰ دقیقه ما قرآن می خوانیم ! ای کاش همینطور که این آمار می گوید باشد !نمیدانم…

شنونده خودش باید عاقل باشد !

اما اگر کمی واقع بینانه بخواهیم نگاه کنیم پس از جستجوی فراوان به این رسیدم که:

طبق آمارهاي جهاني، آمريکايي ها ۲۰ دقيقه، انگليسي ها۵۵ دقيقه و ژاپني ها ۹۰ دقيقه از وقت خود را در شبانه روز به مطالعه  کتاب اختصاص مي دهند. بر اين اساس آماري که از سرانه  مطالعه  کتاب در ايران در کنار تمام نوسانات عددي(از ۲ دقيقه به ۱۵ دقيقه و آخرش ۱۸ دقيقه رسيد) تا حالا ارائه شده است، نشان مي دهد که ايرانيان تقريبا به ميزان آمريکايي ها به مطالعه  کتاب علاقه مند هستند.

خب چرا در ابتدای این بخش من اشاره کردم همه ی ما بیماریم ؟

خوب است که بدانید که یکی از پر بازدید ترین نمایشگاه های کتاب جهان در فرانکفورت آلمان میزانی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر بازدید کننده داشته است. اما نمایشگاه کتاب تهران هر ساله بیش از یک میلیون نفر بازدید دارد و تعداد بسیار بالایی کتاب در آن به فروش می رسد .

به نظر شما میزان علاقه مندی ما به کتاب ها از تمام مردمان جهان بالاتر نیست ؟ پس چرا سرانه مطالعه کشور ما این قدر پایین است ؟ آیا این میزان خریدن و علاقه مندی به کتاب و نخواندن آنها بیماری نیست ؟ مشکل کجاست ؟

حال زمان پاسخ دادن به تمام این سوالات رسیده است .

 

راه حل چیست؟

دلیل اصلی اینکه ما نمی‌توانیم یک کتاب را بخوانیم به پایین بود سطح آگاهی و هوش ما برنمی‌گردد، دلیل اصلی آن فقط یک‌چیزاست : ما تکنیک های نحوهٔ صحیح مطالعه را فرانگرفته‌ایم ..

باید یاد بگیریم چطور کتاب بخوانیم، چیزی که متأسفانه درسیستم آموزش و پروش کشور ما گم‌شده است

همیشه به ما گفته اند کتاب بخوانید، آیا تا به حال گفته اند چگونه بخوانید؟ من که در دوران دانشجویی ام هم ندیدم!

ما اصلاًنمی‌دانیم چطور باید مطالعه کنیم .من بعد از گذراندن دوره‌های مختلف برترین اساتید در این حوزه چه حضوری و چه غیرحضوری و بررسی نرم افزار ها و سایت های مرتبط به حوزه مطالعه به یک نتیجه رسیدم. اینکه: :

 نحوه صحیح مطالعه واقعاً یک تکنیکِ فقطوفقط یک تکنیک ساده مثل تایپ ده انگشتی !